Ceny cukru

Cukier krzepi, cukier wzmacnia i dodaje zdrowia… takie hasła można było usłyszeć jeszcze w latach, kiedy zaczęły się ziszczać marzenia o wielkich budynkach wielkiej szarej płyty. Budynki wraz z upływem czasu okazały się niekoniecznie korzystne, a z pewnością posiadały tyle ukrytych wad (chociażby bark prywatności, bo sąsiada z drugiego piętra można usłyszeć niemalże tak samo dobrze jakby był a ścianą w drugim pokoju), że ich zakup obecnie jest tylko koniecznością osób nie posiadających zbyt wielkich majątków. Zdrowie dodawane prze cukier również okazało się wielkim kłamstwem, b naukowo stwierdzono, że jego spożywanie wcale nie wspomaga pracy narządów i nie poprawia samopoczucia tak samo dobrze jak tabliczka czekolady. Biorąc pod uwagę naukowe doniesienia oraz to, że nie jesteśmy w stanie sprostać wymogom estetycznym spożywając zbyt wiele białych, słodkich kryształków, powinniśmy zaprzestać ich spożywanie. Znamy jednak historię cukru i doskonale wiemy, że wszelkie podwyższ ki za kilogram słodkiego towaru wzbudzają panikę ludności. Nie tak dawno dodatkowo podwyższyły jego cenę cukrownie, które zaczęły propagować rzekomy kryzys cukrowy. Popyt rzecz jasna wzrósł, bo ludność nie jest głupia, i zauważyła wzrost cen i puste półki. Aż trudno określić co ma w sobie cukier, że tak mocno o niego walczymy.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.